Anda Todor

Presedintele Consiliul Director
AmCham Romania

Anca HARASIM

Director Executiv
AMCHAM ROMANIA

Camera de Comerţ Americană în România (AMCHAM ROMÂNIA) cu sprijinul Corporate Iaşi are plăcerea de a vă invita la o sesiune de prezentare şi discuţie despre activitatea şi priorităţile AmCham, organizaţie de afaceri de referinţă ce reprezintă în relaţia cu autorităţile centrale peste 430 de companii americane, internaţionale şi româneşti.

Evenimentul derulat în format de masă-rotundă va avea loc în data de 21 februarie, între orele 14:00 – 16:00 la Primăria Municipiului Iaşi, Sala Vasile Pogor, şi va beneficia de participarea Preşedintelui AmCham România, dna. Anda Todor şi Directorului Executiv AmCham România, dna. Anca Harasim.

Reprezentantele AmCham România vor trece în revistă principalele domenii de interes pe care companiile membre le aduc în atenţia autorităţilor prin intermediul platformei AmCham precum şi cele mai recente recomandări privind procesul de adoptare a politicilor publice, cu accent pe politica fiscală, educaţie şi antreprenoriat.

Vor fi supuse atenţiei participanţilor şi proiecte conexe derulate de AmCham România precum Proiect România- un viitor creat şi asumat de toţi, care deşi iniţiat de AmCham România este o invitaţie de implicare şi asumare la nivel de organizaţie dar şi individual pentru toţi aceia care se regăsesc în viziunea formulată pentru România în contextul acestui demers.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este de 25 de ani între cele mai reprezentative asociaţii ale comunităţii de afaceri din România, fiind recunoscută drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea României sau dinamica relaţiilor comerciale între SUA şi România.

În prezent, cele peste 430 de companii americane, multinaţionale şi româneşti membre ale comunităţii AmCham România, fac posibilă implicarea AmCham în promovarea priorităţilor economice pentru multe domenii de activitate, prin grupuri de lucru specializate, precum: Guvernanţă Corporatistă, Concurenţă şi Ajutor de Stat, Educaţie, Energie, Fiscalitate, Fonduri Europene, Achiziţii Publice şi Partneriat Public-Privat, IT, Mediu, Piaţa Muncii, Piaţa de Capital, Macroeconomie, Real-Estate şi Turism.

O abordare constructivă şi echilibrată şi o agendă orientată spre îmbunătăţirea mediului de afaceri au consolidat poziţia de lider a AmCham în mediul asociativ, precum şi relevanţa sa de-a lungul timpului, chiar şi în contextul numeroaselor schimbări ale mediului economic şi de reglementare pe care organizaţia le-a traversat în cei 25 de ani de prezenţă în România.

Pentru companii, afilierea la AmCham reprezintă o expresie a angajamentului şi responsabilităţii faţă de calitatea climatului investiţional în care activează, precum şi faţă de contribuţia la evoluţia socio-economică a României în ansamblu.

Conexiunea cu mediul de afaceri internaţional este asigurată prin acreditarea AmCham România de către Camera de Comerţ a SUA, şi afilierea la reţeaua europeană a Camerelor de Comerţ Americane. În plan intern, AmCham România se bucură de buna colaborare instituţională cu Ambasada Statelor Unite la Bucureşti şi face parte din platforme de consultare precum Coaliţia pentru Dezvoltarea României alături de alte organizaţii partenere din mediul asociativ care urmăresc obiective comune.

Pentru mai multe detalii despre activitatea AmCham şi pentru o discuţie interactivă pe marginea priorităţilor actuale pentru comunitatea de afaceri, vă invităm să ne cunoaştem la Iaşi, în data de 21 Februarie 2019, orele 14.00-16.00  – Primăria Municipiului Iaşi, Sala Vasile Pogor.

AmCham România mulţumeşte Corporate Iaşi pentru oportunitatea acestei prezentări în cadrul evenimentului Corporate Iaşi – February Edition 2019.

Vă aşteptam cu drag,

Preşedinte AMCHAM – Anda Todor

Vă rugăm să vă înregistraţi  pentru participare:

Formular de confirmare/participare